21 juli 2016

Mons Kallentoft - Eldjägarna

Bok nr 9 i serien om Malin Fors.
Malin står som förstenad, skogen är fortfarande mörk denna tidiga septembermorgon, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon ett bränt lik. Dagen innan hittades det en nioårig pojke död i en container, han kom från ett trasig hem och han brukade ofta fly ut i skogen, speciellt sena kvällar och nätter när hans mamma har slocknat av all alkohol. Malin tror att det finns ett samband mellan den mördade pojken och det brända liket men att hitta sambandet är inte så lätt och det finns väldigt få spår att gå efter och ingen av offren verkar ha någon direkt fiende.

En karaktär i boken bor i Piteå, så min stad nämns ett flertal gånger och även Umeå nämns, riktigt roligt när ställen man känner till nämns i böcker man läser. Som vanligt är det här en lättläst bok med högt tempo så sidorna bara flyger iväg och man sträckläser den. Jag gillar den här serien, man får ta del av de dödas tankar utan att det tar över, Kallentoft är verkligen duktig på att förmedla känslor, det är starka huvudkaraktärer med skin på näsan som kämpar med sina privatliv samtidigt som de verkligen lever för sitt arbete. 
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris  cdon 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...