31 juli 2016

J.A. Kerley - Det omänskliga

Detektiven Carson Ryder är specialist på svårlösta mord, han tror att han redan har sett de mörkaste sidorna hos mänskligheten, men det är bara vad han tror. Han har precis börjat på sitt nya jobb i Miami när han får i uppdrag att lösa ett bestialiskt mordfall, på brottsplatsen möts han av en betongpelare gjord av mänskliga kvarlevor med förtvivlade uttryck förevigade i sten.
I jakt på svar på vem som har mördat och dumpat kroppar på detta hemska sätt leder till en traffickinghärva och då en ensam ung flicka men det är fler än Ryder som letar efter flickan och de andra vill att hon ska försvinna för evigt för att hon vet för mycket.

Jag gillar hapercollins HarperCrime böcker, de är snabb lästa med en handling som hela tiden flyter på och gör att man tänker "bara ett kapitel till". I den här boken så kommer räddningen från ett litet oväntat håll, vilket jag uppskattade, att vissa "onda" inte bara är onda utan precis som i verkligheten så lever många i en gråzon.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på harpercollins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...