31 juli 2016

Christina Larsson - 5e moseboken

Del ett i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman, och hennes team.
En tidig grådisig morgon i april får 112 in ett larm om en man som verkar ha blivit brutalt överfallen och ligger på Andra långgatan i Göteborg. Den morgonpigga äldre anmälaren ringer efter nästan en timme igen och ifråga sätter varför ambulansen inte kommit ännu och ifråga sätter att mannen ligger kvar, men det visar sig att ambulansen kom men hämtade upp en man i närheten som även han hade blivit nerslagen och ambulanspersonalen trodde bara att anmälaren hade gett lite fel adress inte att det fanns två så nära varandra.

Förövaren har lämnat både slagträt som han slagit ner männen med och även sina fingeravtryck men i övrigt verkar ingen ha sett någonting och den äldre kvinnan som ringde in till 112 verkar veta mer än hon berättar men hon är inte villig att dela med sig av det hon har sett. Det blir ett svårt fall att lösa och när ingen vill berätta vad de vet så är det svårt att utreda överfallen, men när Inger  och hennes team har börjat förstå vad männen har gemensamt så lyckas de nysta fram fler och fler lik ur garderoberna, så även i deras egna närhet.

Precis som bok tre i serien är den här riktigt bra! Jag kommer direkt börja läsa del två och just nu får alla andra böcker faktiskt vänta för det är rätt skönt att få följa ett team genom flera böcker direkt, speciellt när böckerna inte är allt för lika i handlingen för då kan man lätt bli less. Det är väldigt fristående böcker vilket alltid är någonting positivt, speciellt när man inte läser böckerna riktigt i ordning. Eftersom jag hade de här delarna hemma som hyllvärmarna och de inte verkar gå att köpa i fysisktformat så hoppas jag att harpercrime kommer ge ut alla delar på nytt, de finns som ljudböcker/mp3 i alla fall för er som undrar.
Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...