31 juli 2016

Hjorth, Rosenfeldt - De underkända

Femte boken i serien om Sebastian Bergman.
En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en sommarstängd skola i Ulricehamn, skjuten i huvudet med en bultpistol. Han sitter bunden med ansiktet mot hörnet med en dumstrut på huvudet, på ryggen sitter ett kunskapsprov fast nitat med häftpistol, den mördade har inte klarat många frågor.
Tillvägagångssättet påminner om ett mord i Helsingborg en vecka tidigare, och därför kopplas Riksmord in, allting tyder på att de har med en välplanerad seriemördare att göra och han vill verkligen nå ut med sitt budskap.

Ja äntligen vet Vanja sanningen om sin mamma, Valdemar och Sebastian, och jag förstår att hon är arg men någonstans så känns det som att det är hennes mamma som gjort mest fel eftersom Valdemar och Sebastian gjort som hennes mamma ville. Sebastian fortsätter att inte sköta sig så klart och jag hoppas snart han ska inse att han har ett sexmissbruk och behöver hjälp men han är nog allt för rädd för att förlora någon igen, därför han verkligen försöker ha en bra relation med Vanja men som vanligt ska han förstöra för sig själv!
 Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på adlibris cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sebastian Fitzek - Patienten

  Titel & Omslag Ett snyggt passande omslag och så även titel!  Handling Guido Tramnitz har redan erkänt två skakande barnamord - men nu...