13 april 2014

Martin Melin - Status 12


   

Thomas har nyligen gått klart sin polisutbildning och har fått sitt första polisjobb men tack vare att hans pappa var polis så får han ett bättre jobb än många andra.
På sitt första pass får han vara med om väldigt mycket och han får även se hur hans kollegor använder sig av övervåld, Thomas vet inte hur han ska hantera det han har sett och han vill ju inte skvallra så han försöker förstå varför hans kollegor gjorde som han gjorde och får allt eftersom lära sig att allting inte är svart och vitt utan att vara polis många gånger är i en gråzon.
Sen börjar Thomas snoka lite om hur hans pappa var som polis och får höra hur han kallades för den "elaka polisen" och nu börjar Thomas tveka på om han har gjort rätt val med att bli polis.

Det här var en polisroman, där man får följa Thomas tankar och funderingar och hur saker och ting fungerar och varför men jag kan inte påstå att jag tyckte boken var speciellt bra.
Det mest gripande var det som hände kring Thomas fru, jag hade hoppats mer på att Thomas hade jobbat med mord än som patrullerande polis.
Karaktärerna kändes dessutom väldigt platta och det var fler karaktärer som man ogillade än gillade. :(

                                                           Betyg  2 av 5

Boken finns att köpas på    Adlibris   CDON
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...