27 april 2023

Viveca Sten - Botgöraren

 

Åremorden #3

Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar perfekt ihop i serien och titeln passar väldigt bra till bokens handling. 

Handling
Strax före påsk hittas affärskvinnan Charlotte Wretlind brutalt mördad i sin svit på ett av Åres mest exklusiva hotell. Paniken sprider sig i trakten och Daniel Lindskog och hans kollega Hanna Ahlinder tar sig omedelbart an fallet. Det visar sig att offret har kopplingar till Storliens berömda högfjällshotell, en anrik men nergången skidanläggning som sedan många år förlorat  sin glans. 

Daniel har börjat gå i terapi för att hantera ilskan som ställer till det i hans relationer. Hanna försöker förgäves hålla reda på sitt känsloliv. Tillsammans leds de in i en vindlande utredning kantad av trasiga relationer, svåra konflikter och plågsamma barndomsminnen.  

Mina åsikter

Precis som de två tidigare delarna i serien så är den här boken riktigt spännande och har ett lagom tempo för att driva handlingen framåt samtidigt som man får lära känna huvudkaraktärerna ännu bättre. 

Jag gillar att huvudkaraktärernas privatliv inte är perfekta, det är sömnlösa nätter med barn, olycklig kärlek och massor funderingar på vad som är rätt och fel, när ska man ge upp att tråna efter någon man inte kan få? 

Spoilervarning!! 
Kommer Hanna nu skaffa pojkvän, lagom tills Daniel mest troligt kommer bli singel igen? För hans relation känns rätt utdömd med tanke på att Ida verkar söka mer spänning i livet.  Jag gillar dock inte riktigt Henry. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...