6 februari 2023

Jonas Moström - Dödens pendel

 

Johan Axberg #1


Titel & Omslag
Ett väldigt passande omslag även om det känns lite tråkigt och titeln är lite si så där. 

Handling
När Gerd Ekstedt avlider  i sömnen av hjärtstillestånd anar hennes son oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om att någon varit inne i hennes sovrum på natten. Men kommissarie Johan Axberg, som ahr fullt upp med annat, avvisar misstankar som ett förvirrat uttryck för sorg.

Vid samma tid får en läkare på Sundsvall sjukhus in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung och fullt frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstillestånd verkar märkligt, tycker läkaren, som har svårt att få händelsen ur tankarna. 

Kort därefter hittas en nittonårig flicka död i sin säng. Nu inser även kommissarie Axberg att något är allvarligt fel, och en märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: Flickans klocka är försvunnen. 
Frågan är vad som pågår. Går det en seriemördare lös? 

Mina åsikter
Jag lyssnade på den här boken som ljudbok, och det var lätt att hänga med i handlingen och boken är en spännande debut. Man märker att Jonas Moström är läkare, det gör handlingen och detaljerna realistiska och man behöver inte ifråga sätta detaljerna, och det är viktigt för att man ska vilja fortsätta läsa. 


Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...