12 februari 2023

Fredrik Backman - Vi mot er

Björnstad #2

 Titel & Omslag
Så klockren titel och jag älskar omslaget! 

Handling
Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. 

De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och  försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de har hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed  växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts.

Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här. 

Mina åsikter
Wow vilken bok! Den är så snyggt berättad och det finns så många citat i den här boken som man bara måste markera för att kunna bläddra tillbaka och läsa. 

Alltså den här boken berör så enort mycket på alla sätt. Det finns så många delar av boken där man kan känna igen sig, alla kan nog hitta någon de känner igen sig med i de här böckerna. '

Jag älskar alla karaktärerna, de fyller så viktiga funktioner för den här boken, även de som tar enormt dumma beslut. Den här boken lyfter så enormt många viktiga frågor och punker, om hur samhällen borde vara och hur de faktiskt är. 

Slutet... oj det slutet! 

Spoiler varning!! 
Det var sjukt taskigt av Ana att berätta att Benji är bög, vilket rent helevete han fick!  Och man förväntade sig inget annat om det skulle komma ut, sport tar inte alltid emot det med öppna armar. 
Älskar hur Ana och Vidar hittade varandra! Så tragiskt slut det blev! 

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...