4 november 2022

Sarah Morgan - Om du säger vi


 
Titel & Omslag
Inget jätte roligt omslag och titeln är lite tråkig också. 

Handling
Konstnären Skylar Tempest får lära sig den hårda vägen att hennes kille inte är något annat än en egoistisk skitstövel. Hjärtekrossad möter hon Alec Hunter, en kille från Puffin Island hon är ytligt bekant med. De har alltid varit som hund och katt och hon har inte mycket till övers för den sarkastiske marinhistorikern. Hur snygg han än må vara. 

Men ödet har andra planer för Sky. Utan att hon egentligen förstår hur det gick till befinner hon sig framför en sprakande brasa omgiven av Alecs härliga och pratglada familj. Och elden som börjar brinna i hennes kropp verkar omöjlig att släcka. När så julen närmar sig måste både Alec och Skylar lära siga tt släppa taget om det förflutna - och våga älska igen. 

Mina åsikter
Baksides texten stämmer inte speciellt bra in på bokens handling, snarare fysiskt skadad än hjärtekrossad möts Alec och Skylar igen. Jag gillar karaktärerna i boken, men förstår inte hur Skylar inte kunnat sätta ner foten tidigare om sitt egna liv, att vara lycklig och må bra än att göra det som andra tycker är det hon borde göra. 

Boken är väldigt förutsägbar och lite för lång när det som aldrig kommer någon överraskning. Hade man fått till lite överraskningar så hade det varit någonting helt annat. 

Spoiler varning! 
Alltså Skylars föräldrar tycker att lycka inte är viktigt, inte heller att känna sig älskad, de måste ha varit hemska föräldrar och det är ändå skönt att hon inte får en super bra jul med dom för att de plötsligt ändrat på sig utan att hon anpassar sitt liv efter vad hon vill ha och behöver. 
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...