26 oktober 2022

Buthler & Öhrlund - Motvind

 

Christopher Silfverbielke #7

Titel & Omslag
Ett omslag som passar väldigt bra ihop med de senaste delarna i serien. Motvind är en riktigt bra titel för den här boken! 

Handling
Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp att sätta dit den man som förstört hans liv - Christopher Silfverbielke. När Colt en dag blir kontaktad av Silferbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte. Under tiden som Jacob och Anna smider planer funder Silfverbielke på sin framtid. Snart tänkar han lämna landet för gott. 

Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ändå tills hon inser att hon vandrat rakt in i en fälla.... 

Mina åsikter
Den här boken är bättre än de tidigare, även om Silfverbielke fortsätter vara ett svin mot tjejer och tar till våld i tid och otid så i den här boken så får han lite motvind och helt plötsligt är inte alla på hans sida. Men samtidigt verkar ingen längre vara på Colts sida.

Jag tycker dock det är konstigt att inte fler poliser är på Colts sida med tanke att de alla borde misstänka samma person för att ha mördat Colts fru och son. 

Spoiler varning! 
Det är så mycket våld, sexuellt våld, våldtäkter, mord, och psykisk terror i de här böckerna. Det gör ont i magen att läsa och man får kalla kårar efter ryggraden. Finns det på riktigt människor så sjuka på Silfverbielke, jag antar att svaret på det är Ja. Dessa empati lösa människor som inte vet hur det känns att ha empati över huvud taget. 

Men hur kan Colt bli så lurad när han och Anna äntligen har Silfverbielke? De visiterade han inte, och sen luras han iväg och sticker från sin dotter innan ambulansen hinner fram. Dessutom ha han och Anna börjat få känslor för varandra, det är också helt galet! 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...