8 november 2022

Buthler & Öhrlund - Uppståndelsen

 


Titel & Omslag
Ett omslag som passar bra ihop med de senare delarna i serien, så även titeln! 

Handling
Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke, har tvingats fly landet sedan han förlorat sitt företag och hans hundratals miljoner blivit frysta av ekobrottsmyndigheterna. 

Med nästan inga pengar på fickan har han kommit till Pattaya i Thailand. Hans enda chans att få bo på lyxhotell, dricka champagne och sniffa kokain är att vara gigolo åt den rika änkan Mary Jo Chaplain som rä god för etthundrafemtio miljoner dollar. 

Silfverbielke, som har stora planer för framtiden, lider varje dag av förnedringen i att umgås med Mary Jo och det blir inte bättre av att änkan vill ha vilda sexlekar. 

På något sätt måste man komma bort från asiatiska helvetet och ta sig vidare mot USA och de exklusiva salonger där han anser sig ha rätt att vistas. För det behövs dock ett enormt startkapital och Silfverbielke smider lömska planer där han inte tar hänsyn till något eller någon. 

Men han vet vilka överraskningar som väntar honom. 

Mina åsikter

Alltså det är så sjukt kul när Silfverbielke måste dejta Mary Jo för att få tag i pengar. Han får verkligen offra sig i den här boken och det känns kul att han inte bara glider fram på ett bananskal och kan bete sig hur som helst.  

Den här boken är inte så lång och återigen blev det en typisk mellan bok, kommer det komma fler är dock frågan. 

Han har dock en plan, en plan som känns läskig, vem vet vad han kommer hitta på, hur många han kommer våldta, terrorisera och döda. Så länge christopher är vid liv så lever alla andra farligt. 

Spoiler varning! 
Så vad mer kan han hitta på? Varför lyckas polisen aldrig gripa han? Vad mer kan hända? Eller tog serien slut här? 
Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...