21 juli 2022

Jussi Adler - Olsen - Den gränslöse

 

Avdelning Q #6

Titel & Omslag
Omslaget blir så plottrigt när det är massa olika texter. 

Handling 
En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalkommissarie Carl Mörk ur den dagliga eftermiddagsluren. Det är den snart pensionerade polisinspektören Christian Habersaat som ringer för att be Avdelning Q om hjälp med ett fall han aldrig har kunnat släppa: för snart tjugo år sedan försvann en ung livsglad kvinna från en folkhögskola på Bornholm och hittades död uppslängd i ett träd några kilometer därifrån. Men Habersaat blir bryskt avvisad av Carl - Avdelning Q har nog att göra.

Dagen efter ligger Habersaat död i sin egen avtackning, med enkula i huvudet och pistolen i handen. Motsträvigt beger sig Carl till ön tillsammans med medhjälparna Assad och Rose för att följa spåren som för länge sedan kallnat. Efterforskningarna leder till Öland och en soldyrkande sekt. För den omala trion blir det mystiska fallet en utmaning som river upp hemligheter ur det förgångna. 

Mina åsikter
Det har gått 3 år sedan förra boken, men det har inte hänt så mycket i Carl, Assad eller Roses liv. Den här boken är inte riktigt lika bra som de tidigare, det är först  i slutet som boken blir spännande, men vägen dit är lite väl lång och jag saknar lite spänning för att det inte ska bli utdraget. 

Själva fallet berör inte riktigt, vi får inte riktigt lära känna den döde och fallet blir väldigt platt. Jag kommer helt klart fortsätta läsa fler böcker i den här serien och hoppas de kommande böckerna har lite högre driv, för de är ju rätt tjocka. 

Spoiler varning! 
Assad är en sådan hårding,
Jag förstod inte riktigt vad hypnos delen hade med storyn att göra, förutom att det blev grävt i Assads förflutna, någonting där som vi kommer få veta gissar jag. 

Betyg 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...