26 maj 2022

Mons Kallentoft - Olympia

 

Zackserien #7

Titel & Omslag
Titeln passar ju väldigt bra in när en av karaktärerna heter Olympia och omslaget passar väldigt bra ihop med de övriga i serien och det har detaljer som hör ihop med handlingen. 

Handling 
Två barn avrättas. En organisation som liknar en terrorsekt tar på sig det fruktansvärda dådet. Men vilka är de, och vad vill de? På särskilda enheten är Zack Herry och hans kollegor satta i högsta beredskap. Zack, som nu har fått en son tillsammans med Hebe, oroar sig för att något ska hända dem. 
Olympia har förbjudit honom att träffa sin familj, och han slits mellan sin kärlek och rädslan för vad hans maktfullkomliga mor är kapabel till. 
Så sker en explosion på Grand Hotel och Zack dras in i en härva som blir djupt personlig. I ett samhälle sopm post covid blivit alltmer ojämlikt  kan vad som helst hända.

Mina åsikter
Precis som sex tidigare böckerna så är den här riktigt spännande! Vi kastas direkt in i handlingen och det är riktigt högt tempo genom hela boken och när boken tar slut så har jag tur att jag kan direkt plocka upp nästa del i serien. 

Jag gillar Zack och alla andra karaktärer, jag är glad att vi fortfarande får se hur det går för Ester, hans kollegor och hans vänner och familj. Men efter den här boken lär det bli en hel del ändringar i Zacks liv, frågan är vad Olympia kommer hitta på härnäst. 

Spoiler varning!! 

Vilken tur att Ester inte drogs längre ner i träsken eller att hon blev dödad för att hon kunde veta för mycket. Olympia är så knäpp, hon verkar gilla sin son bättre efter att han ha försökt ta hennes pengar och kidnappat hennes barnbarn, men tur att Peter i alla fall såg till att Hebe inte blev dödad. 
Det blir intressant att se om Zack och Hebe nu får vara tillsammans eller vad som kommer hända.

Betyg 5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Marie Hermansson - Mannen under trappan

  Titel & Omslag Sjukt tråkigt omslag dock är ju titeln bra i alla fall.  Handling  Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har ett tr...