31 januari 2022

Arne Dahl - Friheten

 

Sam Berger Molly Blom #4

Titel & Omslag
Jag gillar omslaget, det skvallrar faktiskt lite om bokens handling även om man inte förstår riktigt hur förrän man läst boken. 

Handling
Den före detta polisen Sam Berger befinner sig en bra bit från lyckan. Han försörjer sig som utredare av försäkringsbrott, samtidigt som hans tidigare kollega och eventuella kärlek Molly Blom har försvunnit spårlöst ur hans liv. Tankarna skingras när hanf år ett uppdrag från oväntat håll - att hitta en kvinna vars tragiska förflutna gjort henne till villebråd i en härva så vittförgrenad att Berger knappt kan ana dess konturer. Spåren leder till en hänsynslös kriminell organisation - och till något som kallas Friheten, men som alltmer tycks vara det rakt motsatta. Och ju mer Berger gräver, desto tydligare framgår det att allt leder tillbaka till Molly Blom. 

Mina åsikter

Alltså jag får inga kärleks vibbar mellan Berger och Blom, och har aldrig fått i någon bok därför känns det så konstigt att de har ett barn ihop. 

Alla böckerna har änså länge flätats ihop väldigt mycket, de tidigare böckerna har haft en del cliffhangers även i slutet men den här boken får lite mer av ett avslut och det känns som man knyter ihop en hel del lösa trådar från tidigare delar i serien. Så det blir extra intressant att läsa nästa bok. 

Det finns fortfarande grejer som jag inte riktigt förstår/köper och bitvis händer det grejer som gör att jag inte riktigt hänger med. Det blir även lite problem när man lyssnar på den här boken för jag har svårt att ha koll på vem som berättar, för ibland är det saker från förr eller skurken, ibland följer vi Sam ibland Molly och ibland Deer. 

Jag tänker börja lyssna på 5e boken Islossning, nu med en gång, så får vi se vilka trådar som flätas ihop där, och vilka frågor som vi får svar på.

Spoiler varning!! 
Så sjukt läskigt när Deer blev kidnappad och avkapad benet, även allt som hände Nadja var så himla hemskt, och som att jag avskyr överstens "Jag vet att du gillar det", när det så uppenbart är någonting som INGEN förutom han och andra våldtäktsmän gillar... 

Betyg 3.5 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...