2 oktober 2021

Anna Todd - När vi möttes

 

After #1

Titel & Omslag
Det är så trist med film omslag på böcker, men det fanns inget alternativ när jag köpte de de två första böckerna.  När vi möttes är en väldigt bra titel på den här boken.

Handling
Tessa har knappt hunnit börja på college då hon möter Hardin. Hon har höga betyg och ambitioner, en perfekt pojkvän därhemma och en överbeskyddande mamma som vill hålla henne borta från allt vad studentliv heter. Hardin är hennes raka motsats med sina svarta kläder, massor av tatueringar och en piercad läpp. 

Att han dessutom är oförskämd, hamnar i slagsmål på alla fester och strular med en ny tjej varje helg gör att Tessa vetatt hon borde undvika honom till varje pris.

Men hon kan inte sluta tänka på honom... 
Och han kan inte hålla sig borta från henne...

Mina åsikter
Oj, wow! Jag la mig i sängen, började läsa och sen var klockan mitt i natten och jag hade läst 500 sidor i sträck. 

Vi vet ju direkt vi läser baksidestexten att det kommer vara en bok om kärlek, svek och mängder av känslor. Det finns drag från Underbara Helvete, Fifty shades of grey och Twillight. Så handlingen känns inte ny, men jag dras ändå med och har jätte svårt att lägga ifrån mig boken.

Den här boken får vi läsa ur Tessas synvinkel, så det är henne vi får följa och hennes tankar vi får ta del av. Och jag gillar Tessa och även några andra karaktärer men tyvärr så i slutet på boken ogillar jag de flesta. 

Det är Tessas mamma som jag har svårast för. Molly också men där blir också vissa saker förklarade i slutet. Tessas första pojkvän är aldeles för snäll för sitt egna bästa. 

Jag har hört att filmen inte är lika bra som boken, men har tänkt se den men kanske ska smälta boken lite först, och läsa bok två som jag bara måste börja läsa nu med en gång, och jag måste beställa hem bok 3 och 4, det kan ju ta ett tag innan de kommer hem i brevlådan. 

Slutet då?  Ja den här boken har ju inget slut, utan det blir en liten andningspaus medans man skriver ner sina tankar och innan man letar upp och börjar läsa bok 2. 

Spoiler varning!
 
Tessas mamma är en riktigt bitch, snacka om att styra sin dotter med järnhand och jag gillar inte henne alls. Tessas pojkvän Josh är SÅ tråkig och är beredd att förlåta allt Tessa gör samtidigt som jag håller med  Hardin om att han inte beter sig så hetro alternativt som en bror till Tessa.  

Molly, ja hon kan jag inte tåla, värsta bitchen som bara vill ha uppmärksamhet, är en i gänget men ändå ska ha alla pojkarna lindade runt lillfingret för att leka. Men samtidigt hade hon kunnat rädda Tess också, för när Molly gör som hon gör visar hon Tessa vilket svin Hardin är men ändå tar hon tillbaka han gång på gång. 

Där när det började bli allvar mellan Tessa och Hardin så fick jag direkt vibbar om att det fanns ett vad med i bilden och tyvärr fick jag ju rätt. 

Betyg 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...