9 augusti 2021

Michael Evestedt - I fäders spår

 

Anna Tysk #2

Titel & Omslag
Perfekt titel och snyggt passande omslag. 

Handling
Det hundrade Vasaloppet närmar sig. Antal anmälda deltagare är större än någonsin tidigare och hela Dalarna laddar för jubiléet. Men ett par veckor innan startskottet går i Sälen får lokal polis och media ta del av hot via en sluten Facebooks-grupp. 

Det första spåret från Facebook leder till en informatör som Annas kollega hållit hemlig. Det visar sig att Anna och informatören har en gemensam historia långt tillbaka i tiden. Dessutom oroar sig Anna för hennes sambo Björn, som efter ett ogenomtänkt nyårslöfte har bestämt sig för att delta i loppet. 

Polisinspektör Anna Tysk och hennes utredningsgrupp ställs inför den svåra uppgiften att värdera hotens trovärdighet. Ska de ställa in hela folkfesten eller riskera en katastrof? 

Mina åsikter
Det här är första gången jag lyssnar på en ljudbok med två olika uppläsare, det beror på vems berättarröst vi får höra så det är skillt från olika kapitel. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, men det kändes i alla fall bättre i slutet än i början, när man hade vant sig.

Anna mår inte riktigt bra, det händer saker i hennes liv och hon har svårt att hantera det och hon har sedan tidigare psykiska problem som börjar märkas mer och mer. Jag hoppas inte det kommer påverka hennes arbete bara. 

Fallet i den här boken känns så förbryllande, det känns ologiskt och inte alls trovärdigt, iaf inte att man skulle ge sig på Vasaloppet av den här anledningen. 

Spoiler varning!
Att Niklas skulle vara skurken, det kändes rätt långsökt där i början. Men hur kunde Anna få fortsätta vara kvar i utredningen när hon skjutit Niklas, en kollega och där och då hade de inga bevis för att det hon sa var sant.  

Vad skönt att det var Björns bebis hon bar på, men vad hände den där natten hos Jerk egentligen? Och vad känner Anna riktigt för Jerk och hur kunde hon bli gravid nu när de haft oskyddat sex i flera år? 

Betyg 2.5  av  5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...