27 augusti 2021

Jenny Fagerlund - Början på något nytt

 Titel & Omslag
Ett omslag som passar perfekt till bokens handling och ihop med Jennys tidigare böcker. 

Handling
Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag. 

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig  satsar Alex på en karriär som influenser och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga. Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman. 

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till? 

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir i stället början på något nytt.  

Mina åsikter
Det här är en riktigt mysig bok, vill man ha en somrig feelgood bok så är det exakt vad man får. Så har man gillat Jennys tidigare böcker så kommer man gilla även den här. 

Jag gillar karaktärerna, deras livsproblem och problemen som kommer upp till ytan för att hanteras på något sätt för att sedan kunna gå vidare. Varken Johanna Alex eller Mona är där de hade trott de skulle vara i sitt liv vid den här tidpunkten, och vi får ta de av hur utanförskap och ensam het kan se ut för olika personer. 

När man läser den här boken så inser man att de flesta är mer eller mindre ensamma när de är vuxna, man kan känna sig utanför i olika situationer, eller önskat man vore bättre på vissa saker  men INGEN lever det perfekta livet. 

Så det här är verkligen en riktigt bra bok som ger läsaren en del tanke ställare över sitt egna liv men även över andras, 

Betyg 5 av 5

boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...