7 juli 2021

Samuel Karlsson - Den som dödar

 

Louise Hård #1

Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar bra till bokens handling, och titeln likaså! 

Handling 
I den småländska storskogen, några mil utanför Hultsfred, bor enstöringen Eskil Berg i torpet Sjöliden. En dag hittas han av brevbäraren brutalt misshandlad i sitt kök med sår efter ett märkligt vapen. Kriminalkommissarie Louise Hård startar jakten på förövaren men fallet visar sig vara mer komplicerat än det först verkar. Varför har Eskil flera miljoner kronor på ett hemligt bankkonto? Vem är kvinnan på fotot i hans gamla kamera och varför ligger några tänder undangömda i en ask på hans vind? Fler äldre män misshandlas och dödas och snart dras Louise Hård in i en brottsutredning som sträcker sig utanför landets gränser och bakåt i tiden. Hon tvingas kliva utanför lagen för att avslöja en motståndare som är både mäktigare och farligare än hon kunnat ana.      

Mina åsikter
Alltså när man fick läsa om den brutala misshandeln, i det som senare blev ett mord, så var det på tok för många detaljer. Samtidigt som jag inte kan förstå hur personen inte tuppade av, alltså man svimmar av smärtan vid flera av sakerna personen fick utstå.  Det blev lite för rått för mig. 

Bitvis så är det så mycket detaljer, detaljer jag inte riktigt behöver utan det känns mer som utfyllnad, vilket gör boken segare och handlingen dras ut. Fördel när du lyssnar på ljudbok och tappar fokus en stund så har du inte missat så mycket, men man kan även missa just de där viktiga. 

Där i slutet hände det så mycket och missade man någonting i lyssningen så förstod man inte riktigt vad som hände och det är ju svårt att spola tillbaka (iaf i det programmet jag har) hade jag läst boken hade jag fått bläddra lite fram och tillbaka. 

Alla utfyllnads ord och super noga beskrivningar gör att boken blir seg, det hade varit bättre att dra ut på slutet lite än de första 75% av boken. 

Jag kommer lyssna på i alla fall bok 2 också så får jag se om serien blir bättre nu när vi är mer insatta eller om det här inte är en serie för mig. 

Spoiler varning! 
Jag har svårt för militära och politiska makt grejer som är så långt ifrån min verklighet, det är svårt att leva sig in i storyn och allt ordbajseri kändes lite som att man långsamt drog av ett plåster så vi inte skulle få se vad som fanns där under förrän i slutet. 

Betyg 2 av 5
boken finns på   Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...