24 juni 2021

Jane Isaac - Svarta lögner

 

Helen Lavery #1

Titel &  Omslag
Snyggt omslag och väldigt passande titel. 

Handling
Naomi är död. Evas värld rasar samman i ett kaos av våld och droger, och det enda hon är säker på är att hon och Naomi aldrig skulle ha åkt på den där semester-resan. 

Kriminalkommissarie Helen Lavery leder utredningen efer att den unga kvinnan Naomi Spence hittats skjuten till döds i sitt hem. Hon börjar envetet att pussla ihop de få ledtrådar som finns, och det verkar snart som om fallet är på väg att få en prydlig upplösning. Men något skaver i Helen - kanske är allt för prydligt. Och även om Helen inte vet det håller en snara på att dras å också kring henne själv. Frågan är nu om hon kommer att kunna rädda både sig själv och Naomis bästa väninna, den försvunna Eva Carradine? 

Mina åsikter

Jag har inte läst någonting av Jane Isaac före den här boken och ja det är en kriminalroman och första delen i en serie så vi får ju väldigt mycket information om alla karaktärerna och själva fallet får ta mindre plats, och tyvärr är inte den här boken jätte spännande förrän sista 100 sidorna då det händer massor och vi får svaret på alla frågor. 

Jag skulle vilja läsa/lyssna på en bok till i den här serien för att se om den kanske har lite högre driv när man redan är insatt i karaktärerna. 

Men jag gillar hur Helen har fixat för att få hennes liv att gå ihop med en poliskarriär och som änka med två tonårssöner. 

Spoiler varning! 
Jag som trodde att Helen och hennes ex skulle lösa allting och det skulle visa sig att det verkligen var hans dotter han hade pratat med den där gången när Helen trodde att det var hans fru. Men nä då visar han sig vara ett halvt svin, han har gått över på andra sidan pga pengar, han sitter fast i en rävsax och tyvärr blev han dödad.

Det känns konstigt att Helen redan i första delen i den här serien börjar prata om att sluta som polis för sin familjsskull. 

Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lars Kepler - Spegelmannen

  Joona Linna #8 Titel & Omslag När man läst boken förstår man titeln till boken! Och titeln är också väldigt bra till handlingen. Handl...