8 maj 2021

Patricia Gibney - Stulna flickor

 

Lottie Parker #2

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar ihop med första boken. 

Handling 
Lotties familj försöker hitta tillbaka till en vardag efter allt som skedde på St Angelas. Men jobbet blir snart hektiskt igen när en ung, gravid kvinna hittas mördad. Kort därpå hittas ytterligare ett mordoffer, och en kvinna försvinner spårlöst. Lotties sökande leder till en flyktingförläggning som drivs av en före detta arméofficer, Dan Russell där hon tror kvinnorna kan komma ifrån, men allt visar sig snart vara både mer komplicerat och närmare än hon trott. Hennes dotter Chloe verkar dölja något om kvinnorna. Och vad är egentligen Dan Russells koppling till hennes avlidne make Adam? 
 
Mina åsikter

Lotties familj har en tendens att bli inblandade i fallen, men känns inte som att fortsättningen på serien kan involvera hennes familj så mycket, det måste ha hänt nog mycket där, men å andra sidan kanske det då blir kollegorna som drabbas på något sätt.

Nu fick vi lära känna Boyds fru, att de inte har skillt sig är ju bara skumt men hon verkar vara en kvinna som inte godkänner ett nej och som ser till att få den man hon vill ha. Lotties chef är verkligen speciell, Lottie får skulden för allting och han har inga sympatier alls. 

Vad det verkar regna på irland. Man blev lite smått hurvig av det blåsiga regniga vädret.

Det finns 7 böcker till i den här serien  och de vill jag också läsa/lyssna på, hoppas de också översätts till svenska och det snart för jag gillar att läsa om Lottie Parker. 

Spoiler varning!
Så skönt att Lottie slutat med sina piller, men att hon inte märker hur dåligt hennes dotter mår. Är inga små skärsår hon drar med rakbladet.  

Intressant med storyn kring Lotties make, och det var ju tur att inte han hade gjort något dumt utan tvärt om. En väldig fin story som säger rätt mycket om att man ska vara snäll och trevlig mot de man möter man vet aldrig vad som kommer hända i framtiden. 

Vad är oddsen att samma person ska hitta tre lik utan att vara skyldig? 

Alltså vad är det med män att vilja ha små flickor, räcker det inte med hur de behandlar prostituerade? Utan nä de ska förstöra livet på små flickor också, säljs som varor (i den här boken tog de först deras organ för att sen använda dom som sexslavar)och är ingenting värda. 

Betyg 4 av 5

boken finns på  Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sharon Bolton - Pakten

  Titel & Omslag Lite tråkigt omslag måste jag säga, det känns som man hade kunnat göra någonting betydligt mer levande. Däremot gillar ...