6 maj 2021

Patricia Gibney - Saknade själar

 

Kriminalkommissarie Lottie Parker #1

Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar bra till bokens handling. Även bokens titel passar väldigt bra till bokens handling. 

Handling
I en katedral i Ragmullin hittas en kvinna död. Bara timmar senare hittas en ung man hängd i ett träd utanför sitt hem. Båda kropparna visar sig ha identiska tatueringar, och allt fler samband mellan vad som visar sig vara två mordoffer dyker upp. Men vem ligger bakom brotten?  Spåren leder Lottie Parker och hennes team till St Angelas, ett tidigare barnhem med mörkt förflutet. Och dessutom en koppling till Lotties egna trasiga familjehistoria. 

Mina åsikter
Första delen i serien om irländska kriminalkommissarien Lottie Parker! 
Boken känns lite lång, det händer saker men tempot är ganska långsamt och ledtrådarna är få, tills slutet då vi får veta hur allting ligger till och då händer det massor av saker. 

Bitvis är den här boken väldigt hemsk att läsa, man vill inte få det man tror bekräftat, man vill inte få veta hur hemska vuxna människor är. Samtidigt så vill man få ett avslut så man måste läsa vidare, den här boken hade kunnat fungera som en fristående bok men det blir intressant att fortsätta med del två i serien. 

Spoiler varning!
Så himla hemskt, en präst som våldtar barn och dessutom gör de gravida och är villiga att mörda för att behålla hemligheter hemliga. Jag lider med Jasons föräldrar, att förlora sitt barn till en hänsynslös mördare, dessutom slog hans pappa till han det sista han gjorde, det var det som drev han iväg och det är det han alltid kommer komma ihåg. Även om han var en odräglig dryg bortskämd skitunge så verkade han ändå vara en bra pojkvän, och det hade kunnat vara intressant om han hade varit kvar i serien. 
Betyg 4 av 5
boken finns på   adlibris  bokus
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jonas Moström - Dödens pendel

  Johan Axberg #1 Titel & Omslag Ett väldigt passande omslag även om det känns lite tråkigt och titeln är lite si så där.  Handling När ...