26 april 2021

Gabriella Ullberg Westin - När vi faller

 

Morden i Hudiksvall #7

Titel & Omslag
Som vanligt finns det lite ledtrådar på omslaget om handlingen i boken, sen passar det här omslaget ihop med några av de andra omslagen. Jag har ju de första omslagen på de första böckerna i serien.  

Handling
En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Nyheten kommer som en chock för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson sätta staden på kartan. 

Hantverkaren Henry Frisk stretar på för att få ekonomin att gå ihop som ensamstående pappa. En dag får han ett erbjudande som skulle ge honom pengar han aldrig trodde han kunde få, men det medför att han måste begå ett brott. Vad är han beredd att offra för att ge tonårssonen Dexter det han behöver? 

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir aklltmer komplex. Dessutom påverkas han privat, då relationen med kollegan Janna sätts på prov. Samtidigt hotar århundradets regnoväder att dra in över Hudiksvall. Det är bara en tidsfråga innan allt nått sin kulmen.

Mina åsikter
Jag blir jätte provocerad av den nya tjejen Natalie, börja på en ny arbetsplats och säga till någon som jobbar där "en gång kriminell alltid kriminell" och sen vara så fräck att tjuvläsa andras sms sen hur hon går på Janna också. Och skvallrar till Rokka om Janna, alltså hennes fokus är ju inte på att vara en bra polis utan att sätta dit alla andra och förstöra stämningen och skapa intriger i arbetsgruppen. Henne hoppas jag vi slipper inom en väldigt snar framtid! 

Rokka kändes ovanligt arg i den här boken, och kemin som brukar finnas mellan han och Janna saknade jag lite, det kändes som det var mest diskussioner och att utredningen hamnade lite i skymundan pga det och Natalie. 

Men själva fallet fanns ju där hela tiden och även om polisutredningen kändes som den gick lite segt så fick vi följa fallet och fick ledtrådar att vi kunde misstänka hur det kunde ligga till med olika saker men så klart fanns det mycket som skulle nystas upp och saker är ju aldrig vad man först tror. 

Även om delar av boken handlar en hel del om Bitcoins så stör det inte att jag inte riktigt har koll på den typen av "pengar". 

Spoiler varning! 
Grymt skönt att Natalie inte blir kvar i Rokkas grupp, och jag hoppas hon inte kommer få så mycket utrymme i kommande böcker heller. 

Först är Jens Hult otrogen i 2år med sin kollega, hans fru är otrogen med en skum typ och sen visar det sig att Jens älskarinnan ligger bakom en hel del men att han hans dotter skulle hacka sig in och få information som polisen behövde och som gjorde att Vera iprincip var villig att döda flera stycken för att hon skulle få vara rik? Som vanligt är det pengar som gör skurken.

Petter Modin, så skönt att han dog, vilken äcklig typ. 

                                                                       Betyg 4 av 5
                                                        boken finns på   Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jussi Adler-Olsen - Natriumklorid

  Avdelning Q #9 Titel & Omslag Inte ett så där jätte intressant omslag och titeln? Ja jo den har med handlingen att göra men känns inte...