6 april 2021

B.J. Hermansson - Morden i Dala-Järna

 Titel & Omslag
Riktigt snyggt omslag som passar perfekt till bokens handling. 

Handling
När en journalist hittas mördad rämnar idyllen i det annars fridfulla samhället Dala-Järna längs Västerdalsälven. Nora Morell bestämmer sig för att gå till botten med händelsen. Till sin hjälp har hon expojkvännen och polisen Emil Jugas. 

Efterforskningarna leder till en händelse år 1978 när bygdens kyrka brann ner - och en kropp återfanns bland ruinerna. Kan händelserna höra samman? När ytterligare en person hittas död växer rädslan i den lilla bygden mitt i Dalarnas idyll...    

Mina åsikter
Första halvan av boken var lite halv seg, inte seg så det blev ointressant men det hände inte så mycket spännande utan det var mycket fokus på att vi skulle få lära känna karaktärerna och få lite bakgrundsinformation. Dessutom blev det lite förvirrande när man lyssnar på en ljudbok och karaktärer har liknande namn som i det här fallet Margit och Majbritt.
Men sen blir det lite högre tempo och även i slutet så vet vi inte riktigt vem som är den skyldige fast än vi förstår att Nora pratar med förövaren, vilket är ett riktigt smart sätt att ge oss små små ledtrådar i hur saker ligger till och vi tillslut säger AHA och vet hur allting är. 

Det här är ingen rå mördar bok utan en mer mysig detektivbok där så klart Nora är den som snokar runt och vi vet ju att de personerna brukar få veta saker tillslut och då även oftast få problem när förövaren inser att de inte längre är osynliga utan någon är och gräver i deras garderob och har tänkt slita ut dom i dagsljuset och berätta för alla, någonting de oftast är villiga att gå väldigt långt för att det inte ska hända. 

Spoiler varning!
Jag ogillar Noras pojkvän, "kom ihåg vem det är du ska gifta dig med" <- Vem säger så? Så jag hoppas ju att det ska bli Nora och Emil, och oddsen känns ju större nu när hans fru dog. 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [November 2021]

2 överrasknings rec.ex 12 köpta böcker, 1 läst Från toppen, Rec.ex (läst), Överraskning, 3 köpta på röda korset Rec.ex:   1 Överraskning:   ...