16 mars 2021

Mikael Ressem - ingen nåd

 

Erik Sandström #12

Titel & Omslag
Som vanligt ett snyggt omslag som har med bokens handling att göra och passar super snyggt ihop med de övriga böckerna, synd bara att det bara är några av de första som finns som fysisk bok. 

Handling
I ett industriområde i Gävle har en ny kriminell verksamhet fått fäste. På ytan är det en kampsportsklubb, men i själva verket är det ett nätverk av extremt vältränade kampsportare som hyrs ut som hänsynslösa torpeder. 

När ordningspolisen Patrik Andréasson får frågan om att jobba "undercover" och infiltrera klubben tvekar han inte. Men när uppdraget väl börjar inser han snabbt att han hamnat i en ljusskygg verksamhet där bara de starkaste överlever. 

Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström och hans kollega Ulla får ett larm om en misshandlad man som lämnats att dö på en nerlagd soptipp. På väg till sjukhuset lyckas mannen berätta för Erik att han kände igen en av gärningsmännen. Det är en polis.... 

Mina åsikter
Det börjar vara riktigt svårt att skriva någonting om Erik Sandström böckerna utan att spoila vad som har hänt tidigare. 

Som vanligt älskar jag Ulla och Tomas, de är så roliga klockrena karaktärer. Den här boken skulle verkligen kunna sluta hur som helst och när man tror det är dags att andas ut då händer det någonting. Om man har gillat de tidigare böckerna så kommer man gilla även den här, jag älskar böcker där det händer väldigt mycket så det här var en bok som jag inte kunde sluta lyssna på. 
Och precis som vanligt, så vill jag ha mer direkt boken är slut. 

Spoiler varning! 
Kunde inte Karin har hållt sig borta?  Erik mår bättre av att inte vara nära henne, hon snurrar till det så mycket för han sen så vill jag ju ha mycket av Ulla, så det var roligt att hon dök upp lite som gumman i lådan och visar sig ha varit läkare i det militära. 

Men Tomas idé om att skjuta Patrik då?  Det är helt galet roligt och så klart går ju inte deras plan i lås till 100% men man kände ju som ändå på sig att allting skulle sluta hyfsat okej. 

Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...