7 mars 2021

Lisa Hågensen - Tatra

 

Jakten 2/2

Titel & Omslag
Det är lite läskigt med ögon på ett berg men samtidigt så förstår man det bättre när man läser boken. 
  
Handling
Europa, någon gång i framtiden. Efter den fruktansvärda händelsen i Margorz är en av vännerna försvunnen, och rollerna har blivit ombytta - de har gått från att jaga till att jagas. Det finns ignet annat val än att konfrontera hotet. 

Utan en aning om fasan som väntar ger de sig iväg västerut för att sätta stopp för General Tarz. De fruktar att de två barn som tillverkades på The Pure Breed Plant kommer att användas till en ny elitistisk ras, eller att gerneralen har en ännu mer ondskefull plan på gång. 

Innan deras resa är över tvingas en av dem att ta ett omstörtande beslut. Kommer det att rädda dem alla, eller är allt förgäves? 

Mina åsikter
Bok 2 av 2 om Jakten och äntligen kommer vi få ett avslut som vi kanske känner oss hyfsat tillfredsställda med? 

Japp jag gillade slutet, vi får äntligen veta hur det gick för de flesta, och vi lämnas med en inblick för vad framtiden har att erbjuda. Det händer väldigt mycket i den här boken, det är så mycket som ska flätas ihop och det känns riktigt bra att lämna den här serien nu. 

Det är så skönt att genom hela serien så har det varit uppdelat i olika berättar röster, så vi har lätt fått veta vad folk tänker och känner och de  har varit snyggt uppdelade genom att olika personer har olika kapitel. 

Spoiler varning!
Det kändes inte som att boken kunde sluta på något annat sätt än att Dora och Whanzi lyckades berätta hur mycket de älskar varandra, det kändes som en av de viktigaste bitarna. Sen är jag förvånad över att så många överlevde med tanke allt de gått igenom alla böckerna. 
Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...