24 januari 2021

Kicki Sehlstedt - Oskuld

 

Aida Svantesson #2

Titel & Omslag
Snyggt omslag och en väldigt bra titel. 

Handling
Natten efter sin artonårsfest försvinner Linn Alvén spårlöst. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm. Ett halvår efter det uppmärksammade försvinnadet kopplas kriminologiprofessor Kajan Berglund in för att hjälpa polisen. En ovanlig åtgärd, vilket kompliceras ytterligare av att utredningen leds av hennes exman, spaningsledaren Micke Lund. 

I jakten på vad som hänt Linn får Kajan hjälp av sin tillfälliga inneboende, den nyblivna mamman och journalisten Aida Svantesson, som även hon blir besatt av att reda på  Linns öde. Är den bild som LInn gett av sitt liv till sina följare verkligen den sanna?  
Samtidigt som Kajan och Aida kommer närmare och närmare sanningen störs Kajan av att en journalist börjar gräva i hennes eget förflutna. 

Mina åsikter 
Jag gillar baktanken med den här serien, om Historierna som måste berättas, för de måste verkligen berättas om och om och om igen. Vi lever i ett 2020 tal där det fortfarande är män som härskar och kvinnor ska tuktas till lydnad, men nu förekommer hatet mer i grupp, det räcker inte längre att det är en man som slår sin tjej/fru utan man ska få andra med sig, det ska hatas i grupp och sen ska man hämnas i grupp utan att de ens verkar bry sig om sanningen.  

Det var jobbigt att läsa om Julia och Johan, det riktigt kryper under skinnet på en. 

Så bra och spännande bok, det händer så mycket och det är helt fantastiska karaktärer och Kicki är grym på att måla upp händelserna så man verkligen hela tiden lever sig in i allting. Jag längtar massor efter nästa bok som kommer i April 2021 och heter Bara ett offer. 

Spoiler varning!
Fy vad läskig Johan är, en sådan där manipulativ typ, sätter upp kamera för att bevaka, appen på telefonen för att alltid ha koll, sen svartsjukan. Hur han har lyckats få henne att tro att hon är ingenting utan han, gissar att han tar hennes pengar och lägger in på ett konto bara han kan ta ut från också, och hur han har fått henne att sluta ha vänner och inte ens prata med sin mamma igen. Men jag är så glad att hon lyckades få hjälp precis i tid, och jag tror det var bättre hon fick många att ringa polisen än att bara hon hade ringt då är det inte säkert de hade hunnit i tid. Det är läskigt också hur hon sen säger att hon lika gärna hade kunnat gå tillbaka, samtidigt så sjukt när han försöker få henne tillbaka och låtsas som ingenting har hänt. 

Men alltså varför ska Linn hela tiden söka sig tillbaka till Malte? Jag hade gärna sett henne tillsammans med Jamal. 
Betyg 5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [November 2021]

2 överrasknings rec.ex 12 köpta böcker, 1 läst Från toppen, Rec.ex (läst), Överraskning, 3 köpta på röda korset Rec.ex:   1 Överraskning:   ...