21 januari 2021

Jan-Erik Fjell - Lycksökaren

Anton Brekke #5

Titel & Omslag
Snyggt omslag som passar ihop med senaste boken i serien.

Handling
Las Vegas 1978. Den norska lycksökaren Sam får jobb som dansare på en strippklubb i jakt på den amerikanska drömmen. Hon inleder ett förhållande med klubbens ägare, en man som inte skyr några medel för att få igenom sin vilja. 

Fredikstad, nutid. Kriminalkommissarie Anton Brekke kallas in när resterna av det som en gång varit en människohand påträffas i en gammal Cadillac. Bilen är oregistrerad men kan snart kopplas samman med enkvinna som hittats död på återvinningscentralen. När spåren kring mordet pekar mot syndarens stad på andra sidan Atlanten beordras Brekke dit. Hans viljestyrka sätts på prov och utmaningarna utlöser varandra när de två historierna plötsligt flätas samman. 

Mina åsikter
Det är väldigt typisk Fjell att fläta ihop nutid och dåtid, och det brukar inte vara några problem men i den här boken så tappade jag bort mig under första halvan, sen gick det bättre att ha koll på alla karaktärer. Däremot stör jag mig på att man hör uppläsaren vända blad ibland. 

Det är SÅ mycket i den här boken som jag blir irriterad på. Hur Anton hela tiden ska göra saker själv, jag väntar bara att han snart kommer råka riktigt illa ut, dessutom för att vara en så smart och riktigt bra polis så är han väldigt puckad som privatperson. 

Den förra boken älskade jag, den här höll inte alls samma mått även om det kom både en och två twister i den här boken, dessutom är den här boken längre än de tidigare, den känns lite onödigt lång. 

Spoiler varning! 
Alltså WHY!! Varför lånar Antons exs nya man ut pengar till han? Är det för att garantera att han aldrig kommer bättra sig? Och så klart så spelade han ju bort pengarna, vad annars! 

Även om bilen visades i nyheterna, så visste ju ingen då att den tillhörde Marie, och om de visste att hon tagit bilen så visste de ju ändå inte hennes riktiga namn, vilket inte ens var hennes namn. Hur kunde de inte se att det inte ens var Marie som var Sam? 

Anton är SÅ puckad som inte förstår att inte spela bort pengar, men jag är även förvånad över att han inte fick kasinosnubben efter sig? De vet ju att han vet men han verkar av någon anledning alltid klara sig undan från att få kriminella typer efter sig, även fast han mesta dels jobbar "själv". 

Betyg 3 av 5
Adlibris  Bokus  Harpercollins
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Arne Dahl - Inland

  Sam Berger Molly Blom #2 Titel & Omslag Jag förstår inte vitsen med omslaget, varför suddigt? Kan man inte få en bild på en skarp buss...