3 december 2020

Anna Jansson - Mitt hjärta är ditt

Maria Wern #20

Titel & Omslag
Klockren titel på den här boken, och omslaget passar bra ihop med handlingen och övriga serien.

Handling
Från sitt fönster ser ett medelålderspar en man sätta upp ett tält nära vattnet. Han kommer dit ofta, varje gång med en ny kvinna vid sin sida. Är de där frivilligt? Hur kommer han i kontakt med alla de där kvinnorna? 

Maria Wern har fullt upp med ett försvinnande. Hjärtsjuka Cecilia har varit borta i flera  dagar utan sin medicin, och att hitta henne är en kamp mot klockan. Tyvärr ökar listan på misstänkta ju fler de förhör. Samtidigt har Marias kollega Per drabbats av en tragedi. Hans sexåriga dotter är svårt sjuk. Om hon inte får ett nytt hjärta kommer hon dö. Det får Arvidssons exfru att överväga olagliga sätt att hålla dottern vid liv. 

Trådarna knyts överraskande samman och Maria Wern inser att den hon letar efter hela tiden befinner sig steget för. Kommer hon att lyckas ta reda på sanningen innan det är för sent?

Mina åsikter 
Nu är man så van vid både den här serien och uppläsaren så det känns bara hemtrevligt direkt man slår på ljudboken. Och precis som tidigare böcker så var den här riktigt bra! 

Boken började riktigt spännande och sen blir den lite lugnare för att sen öka takten igen i slutet och då händer det verkligen SÅ mycket. Jag är glad att vi alltid får veta lite hur det gick sen och inte måste börja på nästa bok för att få den informationen. 

Spoiler varning!
Hur ska det gå för Vilma? Vad arg jag blivit på Rebecka i den här boken, hon fortsätter att vara perfekt och Arvidsson vill bara förstöra hennes liv, och hon ska hela tiden locka tillbaka han för att sen mosa han under skon igen. Skönt att det blev en opereration för Vilma så får vi se i nästa bok hur det har gått.   

Så läskigt om mördaren hade varit på frifot, erbjudit sig att ge folk nya organ mot massa pengar så ska han operera på egen hand..snacka om att saker har stigit honom åt huvudet, så skönt att han blev gripen! 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...