7 oktober 2020

Salla Simukka - Svart som ebenholts


 
Titel & Omslag
Omslaget passar bättre till titeln kanske, känns som en snövit historia, en mörk sådan, om man ser titel och omslag. Men omslaget och titeln passar ändå ihop med de två tidigare delarna i trilogin. 

Handling 
Limikki börjar äntligen få ordning på sitt liv i Tammerfors. Men så får hon ett anonymt hotelsebrev, följt av flera brev och sms. Brevskrivaren verkar bevaka varje steg hon tar och snart upptäcker Lumikki att förföljaren känner till hemligeheter ur hennes liv som hon aldrig har berättat för någon. Dessutom antyder personen att det finns mörka händelser i Lumikkis förflutna som hon själv har förträngt. Och glömda minnen väcks till liv - minnen som kanske borde förbli glömda. 

Mina åsikter
Tredje och sista delen och den är så spännande!! Äntligen får vi veta vad för hemlighet hennes föräldrar har dolt för henne så länge! Vi får även lära känna Lumikki ännu bättre, äntligen får man svar på varför hon är så arg, varför hon gärna är ensam och varför hon och hennes föräldrar har en så stel och konstig relation. Jätte bra avslut på den här trilogin!

Betyg  5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...