9 augusti 2020

Lori Nelson Spielman - Systrarna från ToscanaTitel & Omslag
Omslaget och handlingen passar väldigt bra till pojkens handling. 

Handling
För tvåhundra år sedan lade Filomena Fontana en förbannelse över sin syster. Sedan dess har inte en enda av släkten  Fontanas yngre systrar hittat kärleken. Emilia, bagare på sin morfars deli i Brooklyn och lyckligt singel, påstår att det är ett rent sammanträffande. Lucy, Emilias kärlekstörstande kusin, tror helhjärtat på den gamla legenden.

Emilia och Lucy blir båda lika förvånade när deras gammelmoster Poppy hör av sig med ett häpnadsväckande förslag. Om de följer med henne på en resa till Italien, lovar Poppy att hon på sin åttioårsdag ska träffa sitt livs kärlek på trappan till kyrkan i Ravello, och därmed bryta förbannelsen en gång för alla. 

Bland Venedigs kanaler. Toscanas böljande kullar och Amalfikusens förtrollande byar blommar romanser upp, öden beseglas och familjehemligheter uppdagas - hemlig - heter som kan komma att skada släkten långt mer än en tvåhundra år gammal förbannelse. 
 
Mina åsikter
Boken är uppdelad så att i vissa kapiel får vi följa Emilia i nutid och i vissa är det Poppy i dåtid. 
Jag tycker nästan att Poppys story är mer intressant än Emilias, men då skulle det bli en helt annan slags bok och vissa viktiga delar från Emilias liv behövs för att man ska få ihop alla bitar. 

Jag älskar verkligen Poppy, en sådan tant vill jag bli när jag blir gammal! 

Spoiler varning! 
Jag älskade slutet på den här boken!! Den var så bra och efter att ha varit så arg på Nonna Rosa så kändes slutet som bra, just för att man kunde lämna henne lite bakom sig och gå vidare när Emilia gör det. Men tänk att ta sin systers barn så där, bara för att man inte vågar stå för sanningen, att man sedan aldrig erkänner det man har gjort utan istället är sur och vresig, allting hade varit helt annorlunda om Nonna Rosa hade varit snäll mot Emilia och fått henne att känna sig älskad istället för att styra hennes liv med järnhand. Poppy förlorade sin sanna kärlek och sitt kärleksbarn och syster i samma vända, att ändå växa upp till en vänlig person med stort hjärta är så fint gjort!! 

Betyg 4 av 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingelin Angerborn - Fyr 137

  Mabel trilogin #3 Titel & Omslag Ett väldigt snyggt och jätte passande omslag och titeln passar helt perfekt ihop med handlingen. Hand...