25 juni 2020

Mina & Magnus Dennert - Tystnadens tornTitel & Omslag
Snyggt läskigt omslag med en titel som man förstår när man läst boken.

Handling 
Journalisten Roya Zand kämpar varje dag mot lögnerna och hatet som sprids på internet. Den nätrörelse som hon skapat har på kort tid blivit en viktig röst för mänskliga rättigheter i landet och bromsat högerextremismens framfart. 

När en kvinna med kopplingar till Royas kamp hittas mördad i ett vattentorn i Göteborg  misstänker hon att någon gjort verklighet av hoten. Tillsammans med en kollega börjar hon granska de som hatar och förstår snart att det inte rör sig om en ensam galning utan ett organiserat nätverk. 

När ytterligare en kvinna mördas håller Royas krafter på att ta slut. Samtidigt styr en av hennes värsta motståndare sina trollfabriker till allt grövre påhopp mot Roya. Hennes kartläggning av de högerextrema aktiviteter gör att han inte längre tvekar - Roya måste tystas en gång för alla. 

Mina åsikter
Roya är en kvinna med mycket skin på näsan, hon tänker inte ta någon skit och de som försöker få henne att sluta gräva i sånt de inte tycker att hon borde lägga sig i de kastar bara mer bränsle på det som brinner inom henne för att få fram vilka de är och vad de gör. 

Det är en spännande bok, bitvis blir man förbannad och bitvis känner jag så stor rädlsa för Roya och de i hennes närhet, för de lever verkligen under hot och folk med makt är verkligen villiga att gå hur långt som helst för att få sin vilja fram. Så boken plockar fram enormt mycket känslor, sen slutet är inte alls som jag trodde, vilket jag gillar. 

Spoiler varning!
Det är så makabert när de jagar i skogen, tar en prostituerad tjej och behandlar henne värre än ett djur. Den där sortens människor, som har för mycket pengar och tycker att alla andra är mindre värda, den sortens människor är den värsta sorten. 

Betyg 4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Sören Olsson - Tidsresenären

  Luna och Superkraften #6 Titel & Omslag Ett snyggt omslag som passar bra ihop med de tidigare böckerna i serien. Titeln passar rätt br...