27 juni 2020

Francesca Zappia - Välkommen till Addamsville


Titel & Omslag
Ett rätt häftigt omslag och titeln är riktigt bra, för boken utspelar sig i Addamsville.

Handling
När skolvaktmästarens bostad brinner pekar alla i Addamsville - inklusive polisen - ett anklagande finger mot Zora. Med en försvunnen spökjägarmamma vars uppdrag Zora fått ta över, en pappa som sitter bakom lås och bom efter att ha försökt lura halva staden på  pengar och en storasyster som varit ungdomsgängsledare,  ligger det nära till hands att beskylla Zora för det mesta som går fel.

Zora måste nu avslöja den skyldige, trots att det inte verkar finnas en enda ledtråd. Till sin hjälp har hon sin kusin Artemis, som visserligen är utomordentligt irriterande men har värdefulla kunskaper om stadens lokalhistoria. 

Mina åsikter
Jag har väldigt svårt att riktigt fastna för karaktärerna. Det känns som det är synd om alla av olika anledningar och alla är elaka mot alla på olika sätt. Men boken är spännande och man vet aldrig vad som kommer hända för man har inte all fakta för att förstå hur allting är, det är ju en typ av fantasybok. Jag hade velat se lite mer verklighetsförankningar, saknar även Francescas illustrationer och eftersom jag älskade Eliza och hennes monster så hade jag väldigt höga förväntningar på den här boken och tyvärr blev det lite bottennapp. 

Men översätts det fler böcker av Francesca Zappia så kommer jag helt klart vilja läsa den.  

Betyg 3 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...