10 mars 2020

Cara Hunter - Ingen utväg

Adam Fawley #3
Titel & Omslag
Omslaget passar väldigt bra till handlingen,

Handling
Det är ett av de grymmaste fallen som kriminalkommissarie Adam Fawley någonsin utrett. Det är jul och två barn har precis burits ut från resterna av ett brinnande hus i norra Oxford. Minstingen Zachary, är död, och hans storebror Matty kämpar för sitt liv. Barnen verkar ha lämnats ensamma - deras mamma syns inte till och deras pappa, som är på konferens i London, svarar inte på telefon.

När nya bevis uppdagas besannas kommissarie Fawleys värsta farhågor. Allt tyder på att det var mordbrand, men vem skulle ha motiv att mörda två små barn?  Medan pojkarnas föräldrar lyser med sin frånvaro jobbar Fawley och hans utredningsgrupp närmast maniskt med utredningen av denna tragedi.

Men vad är det egentligen som har hänt? Varför lämnades barnen utan tillsyn? Var är deras mamma, och varför går deras pappa inte att nå?

Mina åsikter 
Jag vill verkligen gilla den här boken, men man läser och läser och läser och det händer ingenting, det är en brand direkt i boken och sen händer det inte mycket alls. Poliserna vänder stenar men det är inte ens spännande och den information vi får är inte intressant. Vi får lära känna familjen vars hus brinner ner, men det känns som vi mest får veta deras dåliga sidor, och jag får inte alls grepp om dem.
När boken är slut så glömmer jag den lika fort som jag stängde igen boken, så för att skriva recension blev jag tvungen kolla upp hur slutet riktigt var, och visst det var ett helt okej avslut men vägen dit var för lång och händelselös.
Betyg 2.5 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...