23 mars 2020

Agnes Ravatn - Fågeltribunalen


Titel & Omslag
Ett snyggt omslag som passar väldigt bra till handligen, titeln tycker jag kunde ha varit lite bättre... eller handlingen är ju inte så där jätte bra så titeln kanske passar rätt bra då.

Handling
Tv-profilen Allis Hagtorn tvingas efter en offentlig skandal lämna sin partner och sitt jobb. På flykt från storstaden och allmänhetens blickar tar hon tjänst som trädgårdsmästare och hushållerska i ett ensligt beläget hus vid en fjord. Men hennes arbetsgivare börjar snart uppvisa ett olustigt beteende. Plötsligt står den vresige, tystlåtne mannen bakom hennes rygg. Eller iakttar henne från ett fönster. Allis börjar undra över vad han ägnar sig åt i sitt noga tillslutna arbetsrum. I väntan på att mannens hustru ska komma tillbaka från en resa utvecklas deras tysta, obekväma möten till en isande relation. Och det blir alltmer uppenbart att ett försök att gottgöra tidigare synder inte alltid är tillräckligt...

Mina åsikter
Jag tycker ju inte att den här ska klassas som en thriller, för det händer typ ingenting i boken. Den där Sigurd Bagge är en lustig typ. Och Allis beter sig mer som en misshandlad hustru, hon är rädd för att göra fel, ber om ursäkt för att hon finns och sen händer saker jag inte riktigt hänger med i och som jag inte kan berätta utan att spoila. Alltså nä, jag förstår mig inte alls på den här boken, varken karaktärerna eller handlingen faller mig i smaken och det är för lite action för att gripa tag i mitt läsintresse.

Spoiler varning!
Alltså jag känner ingen kemi mellan Allis och Bagge, utan snarare att hon är rädd och han flyr. Men så sover de helt plötsligt ihop och hon får hans exfrus gamla kläder och det är typ som att de är tillsammans men ändå inte. Och vad faller de för? Ingenting? De känner inte varandra, och Allis är fortfarande rädd för han.
Betyg 1 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...