7 februari 2020

Viveca Sten - I stundens hetta

Sandhamn #5
Titel & Omslag
Ett väldigt passande omslag och titeln förstår man när man får veta vad som har hänt på Sandhamn på

Handling
Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen är fyllda av vita båtar. Musiken dånar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar i sanden framför ögonen på polisen. Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar tillsammans med sin nya kärlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas till en mardröm när Wilma försvinner under natten. Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden. Under utredningen blir det uppenbart att alla har sin egen version av händelserna. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

Mina åsikter
Det här var en riktig sträckläsningsbok, den var så spännande och jag ville verkligen få veta vem som var skyldig till mordet och varför. Sen är det skrämmande hur mycket knark det finns i omlopp bland de som är rika, när man har allt måste man söka kickar på andra sätt.

Att onyktra ungdomar kommer ihåg en festkväll på olika sätt det förstår jag, speciellt när flera har tagit både droger och druckit alkohol. Men det är så mycket som har hänt den här festkvällen och folk har inte riktigt koll på vad andra har gjort men själva har de dåligt samvete men vet inte vilken betydelse det de har gjort egentligen har.

Den här serien blir verkligen bättre och bättre för varje bok.

Spoiler varning!
Vilken positiv överraskning att Henrik verkar vara mer förstående om sin mamma, men då blir man irriterad på Wilma istället. Tycker hon är stor nog att kunna dela med sig av sin pappa och när Nora har egna barn så vet hon att Nora inte försöker vara hennes mamma. Men den där Mattias som Wilma var kär i, som tycker att han ska sätta på henne bara så där, sin systers kompis, men Wilmas ord "jag trodde han gillade mig" de vibbarna har inte jag fått utan hon såg det hon ville se, men det ursäktar inte det hon fick vara med om.

Även om ens barn blir mördat så kan man inte leja någon att döda någon bara för att de har pengar så de kan köpa den tjänsten, och ännu värre att Victors pappa gör det när Tobbe är misstänkt, inte ens fälld för det och han nekar till det. Men som tur är så inser han sitt misstag.

Direkt man fick höra av Felicia att någon rödhårig hade varit där så tänkte jag att nu får Tobbe skulden när det egentligen är hans bror Christoffer som ligger bakom det, eller någon annan. Så när man fick veta att Harry hade varit där blev man inte förvånad, sen när vi fick veta vem som verkligen var skyldig och hur det hur det verkligen gått till väga.

Betyg  4 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...