5 januari 2020

Jo Nesbø - Kan doktor proktor rädda julen?


Titel & Omslag
Titeln passar väldigt bra men omslaget tilltalar mig inte alls.

Handling
Alla på Kanonvägen ser fram emot att fira jul, när beskedet kommer på radion: kungen har sålt julen till herr Thrane! Nu får ingen fira jul utan att först handla för en viss summa i Herr Thranes butiker. Vännerna Bulle, Lise och doktor Proktor bestämmer sig för att försöka rädda julen, vilket blir ett av deras svåraste uppdrag hittills. Deras väg kantas av finska jaktplan, Herr Thranes elaka tvillingar, en vampyrgiraff i ett gökur, en kung med mögelsvamp i källaren och dessutom en utbränd, bitter jultomte som verkligen inte är som du kanske trodde att jultomten skulle vara. Och det enda våra vänner har till hjälp är en skvätt tidstvål och ett obegränsat förråd och pruttpulver.

Mina åsikter
Alltså jag fastnar inte alls för den här boken, jag gillar karaktärerna men miljöerna är för overkliga, det är för likt verkligheten men som att man gör allting tvärtom och allting bara är knäppt och konstigt. Sen är boken väldigt lång för små barn, den riktar sig för barn 6-9 år och då passar den bättre för det över spannet men då är det inte säkert de köper storyn. 

Spoiler varning!
Varför åkte de ner till de elaka tvillingarna för att ge dem julklappar när de äger julen och är elaka? Som att be om att bli tagna av polisen. 
Betyg 2 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...