18 november 2019

Mats Ahlstedt - Upprättelsen

Fatima Wallinder #3

Titel & Omslag
Snyggt omslag och man ser att Mats böcker hör ihop så det blir snyggt i bokhyllan, dock har jag hans första böcker i pocket och de senare som inbundna men men... :)

Handling
Kriminalkommissarie Farima Wallinders man Dragan förverkligar sin livsdröm och öppnar en serbisk restaurang i ett gammalt kulturhus i Kungälv. Redan första kvällen utsätts restaurangen för beskjutning. Kort därpå hittar Fatima Wallinder en man mördad vid Bohus fästning inte långt ifrån restaurangen. När ytterligare en person hittas död i en fängelsehåla i den gamla borgruinen misstänker utredarna att det handlar om en seriemördare. Finns det en koppling mellan mordoffren och det gamla kulturhuset? Fatima Wallinder, som är föräldraledig, börjar göra egna efterforskningar. Steg för steg närmar hon sig en fruktansvärd familjehemlighet.

Mina åsikter
Precis som tidigare böcker, så händer det väldigt mycket, och bokens driv gör att den går väldigt fort att läsa. Har man läst Mats tidigare böcker så vet man vad man får och man blir inte besviken.

Vi kastas direkt in i handlingen och det händer mycket och eftersom bokens intriger påverkar Fatima som är föräldrar ledig så får vi ta del av hennes liv väldigt mycket. Dock stör jag mig på att Fatima flera gånger och även vissa andra inte svarar i sin mobil så alla andra blir oroliga och börjar leta så var de bara ute och gick eller liknande, så onödigt att inte svara i ett känsligt läge.

Det här känns som det kan vara sista boken med Fatima, och då även slutet på den här bokserien.

Betyg 4 av 5
  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Unni Lindell - Drönaren

  Cato Isaksen #12 Titel & Omslag Den här titeln passar så bra och omslaget är riktigt snyggt.  Handling  Drönaren svävar fram över  gra...