17 oktober 2019

Karin Slaughter - Den sista änkan

Will Trent #9
Titel & Omslag
Omslaget är inte så märkvärdigt och titeln säger inte heller så mycket om bokens handling.

Handling
En varm sommarkväll förs en forskare vid smittskyddsenheten i Atlanta bort av okända män från parkeringen utanför en shoppinggalleria. Polisen försöker rmed alla medel hitta henne men hon är som uppslukad av jorden.

En månad senare splittras stillheten av en öronbedövande explosion - och några sekunder senare kommer ännu en. Ett av stans livligaste kvarter, där Emoryuniversitetet, två stora sjukhus, ett FBI-kontor och smittskyddsenheten ligger, har utsatts för ett bombattentat.

Rättsläkaren Sara Linton och Will Trent, båda utredare vid Georgia Bureau of Investigation, skyndar till attentatsplatsen - och hamnar mitt i en dödlig konspiration som hotar tusentals oskyldiga människors liv. När även Sara förs bort av gärningsmännen måste Will jobba under täckmantel för att förhindra en massaker och rädda kvinnan han älskar. 

Mina åsikter
Man sugs direkt in i handlingen och det händer så mycket och man måste hela tiden läsa lite till och sidorna flyger förbi. MEN, ja det är ett stort men, varför ska allting återberättas från två sidor, man får så mycket information två gånger att det blir tjatigt, visst om det hade varit så till en början, två korta kapitel men det är väldigt mycket sånt i första halvan av boken. Men när man sen bara får läsa allting en gång, så får boken ett ännu högre driv, och den här boken är riktigt spännande och actionfylld från början till slut.

Jag älskar Karin Slaughters böcker om Will Trent och längtar direkt efter nästa bok, jag har funderat på att börja läsa hennes böcker på engelska men det får vänta tills jag har lite mindre olästa böcker här hemma. Handlingen i den här boken är väldigt ny, riktigt spännande och visst jag gillar inte det skurkarna gör men tanken hur lätt det är att manipulera folk.
Betyg 5 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus Omnible Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...