15 oktober 2019

Anna Jansson - Alkemins eviga eld

Maria Wern #12
Titel & Omslag
Glasblåsning och en kvinna på omslaget så har med handlingen att göra men är inte så snyggt.

Handling
I sökandet efter den världsberömde glaskonstnären Justus Hartman lämnar Maria Wern Gotland och beger sig till Kosta Boda Art Hotel. Där gör hon ett makabert fynd - ett lik ligger nedsänkt under vatten i en utsökt glaskista. Hon inser att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Han var en av de sista alkemisterna, och nu vill någon ta del av den gamle mannens hemlighet innan han går i graven. Maria Wern och Visbypolisen för en kamp mot klockan i jakten på en mördare som fantastiskt  följer alkemins principer.

Mina åsikter
Ytterligare en bra och spännande bok, men vissa trådar knyts inte ihop i slutet så jag hoppas vi får veta mer om det i nästa bok. I den här boken fick Julia och Erika lite mer plats och jag hoppas verkligen att allting kommer ordna sig för dem. Men det verkar verkligen vara knepigt med fosterhemsplacering av barn, för man bryr sig inte så mycket om vad som är bäst för barnen utan man har så hårda riktlinjer hur man ska göra.  Intressant story kring Justus och hans förflutna. 

Spoiler varning!
Varför skulle Julia ringa och fråga efter Emil?  Vad var tanken kring allt frågande efter Marias barn på förskolan? Vem var pappa till flickan, för kunde ju inte vara Justus?
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...