30 oktober 2019

Jan Bertoft - Lögnens höga pris

Vanja Ek #2
Titel & Omslag
Omslaget, en snygg vy och grisar i ett slakteri finns med i handlingen så även titeln. Man ser även att delarna i serien hör ihop.

Handling
När den kände aktivisten Alf Neidor försvinner kopplas kriminalinspektör Vanja Ek in i fallet. Neidor är en dynamisk man som ofta syns i media. I kampen mot orättvisor, lurendrejerier och djurplågeri  har han skaffat fiender bland stora företag. Men han är även välkänd för sina många kvinnoaffärer och har ett förflutet som han inte gärna pratar om.
Spåren pekar snart i flera olika rikningar och komplicerar fallet för Vanja och hennes kollegor. Samtidigt ökar medias intresse för Neidors försvinnande. När en anonym bloggare som kallar sig för Dr Boycot blandar sig i utredningen tar den en oväntad och farlig vändning.

Mina åsikter
Precis som i första delen så händer det så lite i början av boken att den blir seg och även i den här så får jag inte lära känna karaktärerna i fallet nog bra för att känna sympati. Utan det är Vanja som är den mest intressanta karaktären och då framförallt hennes privat liv inte så mycket polisarbetet.  Jag gillar att vi fick veta mer om Vanjas liv och att många bitar börjar falla på plats.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon  Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September 2022]

  Rec.ex Bokrea beställning :)  Rec.ex Överraskningsböcker Rec.ex:  3 Överraskningar:   2 Köpt/Fått : 3 Rensat bort:   196  (Lästa)   119 (O...