3 april 2019

Linwood Barclay - Lögnen

Promise falls 2/3

Titel & Omslag
Texten tar lite över omslaget, dock ser man har att den hör ihop med första delen i trilogin. Omslaget däremot är inte det snyggaste.

Handling
Den gigantiska skärmen på en drive-in-biograf kollapsar och fyra personer omkommer. När dottern till ett av offren kontaktar privatdetektiven Cal Weaver för att utreda ett inbrott i hennes pappas hus hittar Cal ett dolt rum i huset. Ett rum där det otvivelaktigt har pågått mörka hemligheter. Men vad var tjuvarna egentligen ute efter?

Under tiden arbetar kommissarie Barry Duckworth med två tidigare mordfall som han tror är sammanlänkade eftersom offren har likartade, distinkta sår. När ytterligare ett mord inträffar korsas Cals och Barrys vägar då de båda envetet driver sina utredningar vidare. Men frågan är om de kan leva med de sanningar och lögner som de kommer att upptäcka?

Mina åsikter
Först hade jag lite svårt att komma ihåg vad som hade hänt i förra boken, men vi fick små glimtar av tillbaka blickar för att friska upp minnet vilket var perfekt. 
Det märks att det här är mellan delen i trilogin, det finns en story som följer med hela trilogin och mindre grejer som händer i varje bok som får ett avslut, i den här boken så har jag svårt att känna sympati för de nya karaktärerna, det fallet har jag svårt att fastna för och jag vill helst läsa bitarna som är fortsättningen från förra boken. Ibland får jag även lite svårt att hålla reda på vilken karaktär som är vem vilket gör handlingen lite rörig. Men det är helt klart en bra bok och jag tror den spelar större roll för sista delen än vad som känns när man läser den här.
Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...