4 april 2019

Helena Kubicek Boye - Den ljusaste natten

Anna Varga #2

Titel & Omslag
Snyggt omslag!  Titeln passar bra in med tanke på att boken utspelar sig under midsommar.


Handling
Det är midsommar i Säter i Dalarna. En dömd pedofil avviker fårn sin permission från Säters rättspsykiatriska klinik. När en femårig flicka samtidigt försvinner spårlöst från en närliggande campingplats sprider sig skräcken och paniken. Snart försvinner ännu ett barn,  en sjuårig pojke. Anna Varga, psykolog vid kliniken, är ansvarig för permissionen och måste hjälpa polisen att hitta barnen innan det är för sent.

Mina åsikter
Jag gillade första delen där vi fick lära känna Anna Varga, så det var riktigt roligt att få lära känna henne bättre. Polisen Malin och Anna visar vilket bra team de är och jag hoppas vi kommer få se mer av det i framtiden , kanske även en vänskap mellan dessa två. Miro som nu mera är chef på psyket är lite svårare att förstå sig på,  han döljer så mycket. Den här boken lämnar en med en hel del frågor, jag längtar tills vi får läsa nästa bok så vi får veta mer och lära känna huvudkaraktärerna bättre.

Spoiler varning!
Gah vad jag hatar pedofiler, de är dessutom villiga att göra vad som helst för att deras hemlighet inte ska komma fram, det gör det svårt för mig att se det som en sjukdom. De vet om att de gör fel men kan inte låta bli, avsaknad av självbevarelsedrift?

Jag förstod inte grejen med att polisen kidnappade Miro för att få fram det han vägrar berätta, det gick ju inte så bra. Han och Anna borde ha gått med usb minnet och mobilen till polisen, inte försök göra allting så bakvänt. Och Lina, är hon verkligen oskyldig?
Jesper, snacka om att vara en idiot, jag är glad att han och Anna inte fick ihop det och att han nu inte kommer finnas kvar i framtida böcker, man kände ju att det kunde vara någonting lurt med han men inte att han var så sjuk och kunde gå så långt. 

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...