25 april 2019

Katja Hvenmark-Nilsson - Manhattan Transfer

Titel & Omslag
Snyggt omslag och titeln passar bra till handlingen.

Handling
Utan någon reservplan och med en påse svensk lakrits i väskan reser Vienna Anderzén ensam till New York. Drömmen är att bli fotograf. Bakom sig lämnar hon en traumatisk separation, ett strukturerat jobb som havererat och arga lappar från grannarna.

Det Vienna vet om staden har hon lärt sig från amerikanska teveserier. Men livet i den neonbelysta betongdjungeln visar sig bli en omtumlande upplevelse. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn där hon träffar den sargade levnadskonstnären Courtney och hunden Play. Snart upptäcker Vienna nya sidor av sig själv. För att överleva i staden och uppnå sin dröm måste hon slänga präktigheten och kontrollbehovet åt sidan. Hon måste bli streetsmart.

Mina åsikter
Alltså jag hade jätte svårt för Vienna, hon är godtrogen och naiv jag fastnar inte alls för karaktären. Sen träffar hon så konstigt folk, Courtneys beteende är så udda och det känns som hon bara var en i raden av människor som kör över Vienna. Visst okej det blir ju bättre tillslut men vägen dit är lång och från att bo med sin familj i sverige till att ingenting ha, och inte riktigt ha koll på läget så är hon väldigt modig och lite dum?  Hade man själv åkt så där spontant så hade man i alla fall haft någon man känner på plats som kan hjälpa en eller att man hade gjort ordentlig research och sedan åkt. Fast det är ju jag, jag är inte så spontan av mig utan planerar allting.
Betyg 2 av 5
boken finns på  Adlibris  Bokus  Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...