12 mars 2019

Tess Gerritsen - Syndaren

Rizzoli & Isles #3
Titel & Omslag
Titeln passar väldigt bra till den här boken och så även omslaget, även om jag tycker de nya omslagen som Jentas förlag har är mycket snyggare och jag älskar hur bra de böckerna passar ihop.

Handling

Innanför kapellets väggar, nu nedfläckade med blod, ligger två nunnor - en död, en allvarligt skadad - båda offer för ett skoningslöst, brutalt övergrepp.  Det barbariska brottet verkar sakna motiv, och de äldre nunnorna i klostret är inte till mycket hjälp i polisutredningen. Men rättsläkaren Maura Isles obduktion av den döda kvinnan ger ett chockerande resultat: Den 20-åriga syster Camille födde ett barn innan hon mördades.

Det makabra fallet tar en ny, häpnadsväckande vändning när en annan kvinna hittas mördad i en övergiven byggnad, med kroppen lemlästad till oigenkännlighet. Tillsammans med kriminalassistent Jane Rizzoli försöker Maura Isles lösa de grymma morden. Vem är far till Camillas barn?  Kommer syster Ursula att överleva och minnas överfallet? Vem är den stympade kvinnan? Isles och Rizzoli är snart en hänsynslös galning på spåret.

Mina åsikter

Jag vet inte varför men när jag lyssnade på den här boken så kändes det som att jag redan hade läst den. Så om jag har läst den innan jag började blogga eller om mycket av det här fallet finns med i tvserien kan jag inte svara på.Men det märks av nu mer och mer saker som inte hände i tv-serien som händer i böckerna

Vi får även lära känna Maura mer i den här boken och hon får även ta lite mer plats. Så det ska bli en intressant utveckling att se hur det kommer bli i nästa bok, för jag hoppas hon får fortsätta ha en stor roll i kommande böcker. I den här boken var det verkligen ett oväntat fall med en väldigt oväntad lösning, och jag gillar ju att få bli överraskad så det var riktigt bra. Har redan nästan del i serien som ljudbok så ska börja lyssna på den direkt.

Spoiler varning!
I böckerna så finns det ingen Gabriel Dean som Jane blir kär i, hon blir inte heller gravid och gifter sig, och hennes pappa minns jag inte heller så det ska bli intressant att se hur det utvecklas i nästa bok. Maura har nog varit gift även i tv-serien för det säger min magkänsla men minns inte mer än så .

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...