7 januari 2019

Shari Lapena - En främling i mitt hus


Titel & Omslag
Snyggt omslag och titeln säger ju vad Karen upplever.

Handling

Tänk dig att du är lycklig nygift och bor i ett fint område utanför New York. Du har precis lagat middag ochväntar på att din man ska komma hem. I nästa stund vaknar du upp på sjukhus, utan en aning om hur du hamnade där. Du får höra att du varit med i en bilolycka, att du tappat kontrollen över bilen i en orolig del av staden. Polisen misstänker att du varit ute i skumma ärenden, men din man vägrar tro det.Din bästa vän, däremot är inte lika säker. Till slut vet du inte ens själv vad du ska tro. När du äntligen får komma hem märker du att allt inte är som förut. Du ser tecken på att någon har varit i ditt hem. Och polisen fortsätter ställa frågor som du inte kan svara på....

Mina åsikter

Jag sugs in i den här boken direkt, och även om man misstänker hur det ligger till allt eftersom vi får reda på saker så är det en bok med riktigt bra tempo så man stör sig inte på att man så fort listar ut hur saker och ting ligger till. Men sen kommer det så klart en twist och sedan en liten twist igen vilket gör att man lägger ifrån sig boken rätt nöjd med hur allting var och hur allting blev, nästan.

Högt tempo, mycket som händer, karaktärer man älskar eller hatar eller både och gör att den här boken får en stark 4 i betyg, hade den varit mindre förutsägbar så hade den varit en 5a.

Spoiler varning!
Jag förstår inte hur Tom kunde vara så trög att han hade en affär med Bridget, grannfrun, nog för att hon manipulerade han men ändå, sen att han ligger med henne igen och skyller på att han är full, han har alltså undvikit henne för att han är attraherad av henne. Det kändes redan från början som att Karen hade flytt från sitt förflutna och man förstår ju henne när man får veta varför.
Bridget kändes läskig efter halv boken, hon dök för mycket upp som gubben i lådan och när även hennes man tycker att hon är för besatt av grannarna så förstår man att allting inte stämmer.  Och vi får ju rätt på den punkten, för hon var verkligen en sådan där stalker människa som får det att krypa i skinnet på en. Men tänk att hennes mani efter att få det hon vill ha gjorde helt tvärtom, nog för att jag inte tror att hon och tom någonsin hade fått ihop det på riktigt efter att han hade sett hennes rätta sida men hon förstörde allting rätt bra helt själv.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Robert Bryndza - Ögon i natten

  Erika Foster #2 Titel & Omslag Titeln passar väl hyfsat bra men omslaget är inte märkvärdigt alls...  Handling En outhärdigt het somma...