3 januari 2019

Ahsley Dyer - Ristat i hud

Carver & Lake #1

Titel & Omslag
Titeln Ristat i hud handlar så klart om offrens tatuering, omslaget däremot är lite tråkigt, hade gärna sett mer tatueringar kanske bara som symboler, inte att det behöver sitta på ett lik.

Handling
I månader har poliskommissarie Greg Carver jagat en gäckande seriemördare. En mördare som tillfångatar sina offer och ägnar veckor åt att tatuera varje centimeter av deras kroppar. Tills de blivit konstverk att visa upp för världen. Utredningen verkar ha gått i stå när Greg Carver en sen kväll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake är först på plats, men istället för att begära förstärkning så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Vad är hon försöker dölja och vem är mördaren? Och är Greg verkligen död?

Mina åsikter 

Boken är lite seg i första halvan, visst vi kastas direkt in i handlingen vilket skapar ett intresse men sen...alltså det händer så klart saker men det är mycket fokus på att vi får lära känna Greg, Ruth och ta del av både det som har hänt nu och med fallet som Greg och Ruth har jobbat med senaste månaderna. Eftersom det här är första bekanta skapen med Greg och Rut så vet vi inte så mycket om dem, förutom att de döljer saker både för sig själva och för varandra vilket komplicerar det för dem båda i jakten på vem som är skyldiga till vad egentligen.

Jag gillar den här boken, den är riktigt bra skriven, spänningen stiger hela tiden och i slutet får vi äntligen veta hur allting ligger till, även om vi lämnas med en del frågetecken och slutet känns lite ihop rafsat (ungefär som att författaren insåg att hon bara hade x antal sidor kvar att få ihop handlingen på) Jag vill helt klart läsa med av Ashley Dyer så jag hoppas fortsättningen på serien kommer snart! 

Spoiler varning!!
Det här är första delen i en serie men jag hoppas verkligen att Greg nu kommer sluta dricka så mycket och att det inte blir något kärleks drama kring Ruth och Greg.


Betyg  4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...