30 augusti 2018

Monica Grönlund - Björnen sover inte

Titel & Omslag
När man har läst boken förstår man titeln och omslaget är snyggt men har inte så mycket med handlingen att göra. 

Handling
Femtonåriga Ellinor har försvunnit från en nyårsfest i byn Linsell i Härjedalen. Svegspolisen Harry Hansson tvingas ta tag i den för honom svåra uppgiften att reda ut vad som kan ha hänt, men ingen av de inblandade säger sig ha hört eller sett något. Villrådig ber Harry sin barndomskamrat och kollega, Tom Elfversson i Malmö om hjälp. Det är nu strax efter påsk och vinterns snömassor börjar så sakteliga att smälta undan ute i markerna. Hungriga björnar vaknar ur sina iden.

Mina åsikter

En bok med bra och spännande handling, en lätt läst bok med lagom text och lagom långa kapitel. Däremot hade jag väldigt svårt för karaktärerna. Det var som ingen som berörde mig förutom Ellinor och det fanns mest hemska människor med i den här boken, alla har syndat ingen försöker bättra sig utan det är så  många elaka karaktärer i den här boken.

Spoiler varning!

Jag reagerade däremot över att det kändes som att poliserna inte var så brydda om att Ellinor hade försvunnit och sedan när hon hittades död så kändes det inte heller som man prioriterade hennes död.

Betyg 3 av 5
boken finns att köpas på  adlibris bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...