31 augusti 2018

Isabel Eriksson - I bunkerläkarens våld

Titel & Omslag
Titeln säger precis vad boken handlar om och omslaget hör precis till handlingen också.

Handling
När Isabel Eriksson vaknar upp vet hon först inte var hon befinner sig. Det första hon ser är ett plåttak med träbjälkar, i armen har hon en kanyl och bredvid sängen hon ligger i sitter en man och stirrar på henne. Han berättar att han har kidnappat henne och tänker hålla henne inlåst. Hon ska vara hans flickvän - kanske släpper han henne om ett par år, kanske inte.
Isabel inser att det enda sättet att komma därifrån är att på något sätt förmå mannen att släppa henne, och det blir en psykologisk kamp där det gäller att spela korten rätt, eller för alltid bli kvar i bunkern.

Mina åsikter
En skrämmande bok som jag tycker många fler borde läsa. Att bara för att Isabel haft det arbete hon har haft  (vill inte spoila) så är hon fortfarande en människa inte någon man kan behandla hur som helst, hon är någons dotter, syster, vän och det behöver fler få upp ögonen för. Isabel är en modig tjej som tog de rätta valen för att försöka överleva och komma hem, att hennes kidnappare inte verkar ha varit speciellt smart gör ju sitt till.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadsläsning [Juni - September 2023]

  28. Magnus Nordin - Midsommar morden   29. Roslund & Hellström - Tre minuter   30. Henning Mankell - Innan frosten  31. Jonas Moström ...