18 augusti 2018

Fiona Cummins - Skallra

Samlaren #1
Titel & OmslagTiteln hade helt klart kunna vara bättre, omslaget däremot där man ser ett skelett (jag hade gärna sett en bättre bild)  vilket ligger i fokus i den här boken.

Handling
En psykopat mer skrämmande än Hannibal Leeter rör sig på Londons gator. han planerar allt i minsta detalj och lever två helt olika liv. I det ena är han som vem som helst. I det andra är han föreståndare för sin familjs ytterst makabra museum.

Nu har det blivit dags för ett tillskott till samlingen, och han är redo att mata sin besatthet. Samlaren är på jakt. Och Jakey Frith och Clara Foyle har något gemensamt - de har vad han behöver. Det som följer är en skräckinjagande katt-och-råtta-lek mellan den djävulske samlaren, Jakeys far och Etta Fitzrod, en problemtyngd kriminalinspektör som utreder ett antal kidnappningar.

Skallra utforskar den tråd av mörker som löper genom oss alla och ger en isande, fängslande inblick i en psykopats hjärna.

Mina åsikter

Det här är en skrämmande bok, den kryper in på skinnet på en. Man får lära känna ganska många karaktärer rätt ytligt men det är Jakey jag tycker man får lära känna bäst. Jag har lite svårt för Etta, det är så mycket som pågår i hennes liv som man inte riktigt hänger med i, det kastas in grejer som inte riktigt är relevant men det får säkert sin förklaring i kommande böcker.  Första delen i en skrämmande serie och jag ser framemot att läsa fortsättningen när den kommer.

Spoiler varning!
Man måste ju läsa fortsättningen när den kommer så man får veta hur det går för Clara, om de får tag i bensamlaren och även om Jakey överlever. Jag tyckte det var så konstigt för det kändes som att Jakey höll på att dö, blev kidnappad och sen kommer han tillbaka friskare än och återhämtade sig trotts allting han varit med om.

Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon


1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...