24 juli 2018

Riley Sager - De sista flickorna

Titel & Omslag
Titeln säger precis vad boken handlar om, omslaget är inte så märkvärdigt.

Handling
Först var de tre. Media kallar dem De sista flickorna - Quincy, Sam, Lisa - den ökända grupperingen som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre skilda, skräckfilmsliknande massmord, förenade av det trauma de gått igenom.
....Sen så var de två....

Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oannonserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem? Ska det sluta med att bara en av dem är kvar? En sak vet Quincy: Det är hon som står på tur att bli nästa offer.

Mina åsikter

Jag har lite svårt att fastna för någon av karaktärerna, Quincy är så naiv och hennes pojkvän Jeff han känns inte kär i Quincy utan lever för sitt jobb och allting annat är mest sådant som kan störa hans karriär. Sam är ju allt annat än lätt att förstå sig på, vad är hon riktigt ute efter för att hon bara dyker upp så där känns väldigt konstigt.

Spoiler varning!
Jag misstänkte tidigt att Sam inte var Sam, hon var för lömsk och betedde sig konstigt för att vara en överlevare, däremot förstår jag inte hur hon kunde vara död så länge och ingen märkt det. Även om hon gått under jorden som alla trodde så måste hon ju ha haft någon i sin närhet som hon velat behålla kontakt med. Tidigt så fick man misstankar om att man skulle få veta vem som mördade Quincys kompisar, antingen gjorde hon det själv eller någon i hennes närhet och det finns då inte så många karaktärer att välja på så jag gissade rätt.
Betyg 4 av 5
boken finns att köpas på  adlibris  bokus  cdon

1 kommentar:

I min brevlåda [September-Oktober 2023]

  Rec.ex:  0 Överraskning:  0  Köpta/Fått:  0  Rensat bort:  241 (lästa)     177  (olästa)   Lästa:  0 Sammanfattning:  Det rensades bort en...